08:10 02.04.2021

Молдова і Придністров'я отримають 180 тис. доз вакцини "Супутник V"

2 хв читати
Молдова і Придністров'я отримають 180 тис. доз вакцини "Супутник V"

Молдова і невизнана Придністровська Молдовська республіка отримають партію російської вакцини "Супутник V", повідомили голова Партії соціалістів Молдови, екс-президент Ігор Додон і лідер Придністров'я Вадим Красносельський.

За їх словами, домовленість про це була досягнута під час зустрічей, що відбулися в четвер, із заступником глави адміністрації президента РФ Дмитром Козаком.

Як написав Додон у четвер увечері на своїй сторінці в Facebook, керівництво РФ ухвалило рішення надати Кишиневу партію вакцини "Супутник V" як гуманітарну допомогу. Частина цієї партії призначена для Придністровського регіону.

"Очікується, що перші партії препарату надійдуть до Кишинева в найближчі дні", - повідомив Додон.

За словами Додона, Росія надасть Молдові 180 тис. доз вакцини Sputnik-V, включно з 60 тис. доз для Придністровського регіону.

Додон повідомив також, що поінформував російських партнерів про готовність молдовської сторони закупити в терміновому порядку ще партію вакцини "Супутник V" у рамках процедури держзакупівель, розпочатої урядом Молдови.

Зі свого боку Красносельський написав у четвер увечері в своєму Telegram-каналі, що на зустрічі з Козаком "досягнуто принципової домовленості" про поставку в Придністров'я 62 тис. доз вакцини "Супутник V". За його словами, перша партія в 42 тис. доз прибуде в Придністров'я в квітні, ще 20 тис. - у травні.

Красносельський зазначив, що це будуть безоплатні поставки, але Придністров'я готове купувати російську вакцину, "подальші поставки будуть обговорюватися в робочому порядку".

У кінці березня президент Молдови Майя Санду повідомила, що вона звернулася з офіційним листом до президента Росії Володимира Путіна з проханням про надання допомоги в наданні Молдові вакцини від коронавірусу і в забезпеченні доступу до придбання партії вакцини "Супутник V".

Процес вакцинації в Молдові почався 2 березня. Досі вакцинували трохи більше 42 тисяч лікарів та інших медичних працівників. Щеплення проводиться вакциною AstraZeneca південнокорейського виробництва. Молдова отримала понад 70 тис. доз вакцини як гуманітарну допомогу від Румунії, а 14 400 - через платформу COVAX. Також, до Молдови надійшло 24 570 доз вакцини Pfizer-BioNTech через платформу COVAX.

У Придністров'ї процес вакцинації медичних працівників почався на цьому тижні. Регіон отримав через Молдову 2410 доз вакцини AstraZeneca з гуманітарної допомоги Румунії та 900 доз вакцини Pfizer через платформу COVAX.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА