14:03 02.04.2021

У Києві буде видано орієнтовно 400 тис. спецперепусток для проїзду в громадському транспорті в період карантину - Кличко

2 хв читати
У Києві буде видано орієнтовно 400 тис. спецперепусток для проїзду в громадському транспорті в період карантину - Кличко

Влада Києва планує, як і в 2020 році, видати приблизно 400 тис. спецперепусток у громадський транспорт у період карантину, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Скористатися громадським транспортом із 5 квітня можна буде виключно за наявності спецперепустки. Наголошую, спецперепустка - це не проїзний квиток. За проїзд платити потрібно. Водночас необхідно мати з собою спецперепустку і документ про посвідчення особи. Нагадаю, такі пропуски отримають насамперед працівники критичної інфраструктури міста. Це - медики, рятувальники, працівники соціальної сфери, транспорту, торгівлі, комунальники і військові", - розповів Кличко на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Він уточнив, що кількість рухомого складу наземного громадського транспорту і його маршрутів скорочуватися не буде. Загалом на маршрутах столиці курсують 1 130 одиниць громадського транспорту. Вони працюють із наповненням 50% від технічної характеристики транспортного засобу.

"Метрополітен у період обмежень теж працюватиме за звичайним графіком. Тобто станції будуть відкривати і закривати в той самий час, як і завжди. Кількість потягів на лініях не скорочуватимуть. Проїзд у метро теж буде тільки за спецперепустками", - додав Кличко.

Він уточнив, що порядок отримання спецперепусток розміщено на сайті Київської міської державної адміністрації.

Як повідомлялося, Європейська Бізнес Асоціація, побоюється нерівномірної видачі спецперепусток у громадський транспорт Києва і закликала сформувати чіткі прості правила їх отримання. За її даними, бізнес також побоюється, що через нелегальний ринок перепустки можуть бути видані "не за призначенням" - їх можуть отримати компанії, що працюють у тіні, а не легальні підприємці.

З 5 квітня у столиці не працюватимуть школи та дитячі садки, а громадський транспорт буде доступний тільки для забезпечення співробітників підприємств критичної інфраструктури, які зможуть користуватися ним лише за спецперепустками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА