15:02 02.04.2021

СБУ затримала терориста "ЛНР", причетного до підриву мосту через річку Сіверський Донець

1 хв читати
СБУ затримала терориста "ЛНР", причетного до підриву мосту через річку Сіверський Донець

Служба безпеки України затримала в Дніпропетровській області ватажка терористичної групи з так званої ЛНР, який причетний до підриву мосту через р. Сіверський Донець і вбивства співробітника СБУ.

"За даними досудового слідства, житель тимчасово окупованого Слав’яносербського району у 2014 році приєднався до НЗФ бойовиків на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Він організував і очолив терористичну групу, яка брала активну участь у бойових діях проти сил АТО. За оперативною інформацією, зловмисники вчиняли особливо тяжкі злочини проти мирного населення регіону, зокрема незаконно позбавляли волі людей для викупу", - повідомляє прес-центр СБУ.

Було також встановлено, що терорист очолював блокпост на мосту через річку Сіверський Донець. Пізніше учасники НЗФ, якими керував підозрюваний, міст підірвали.

Терорист залишив угруповання через конфлікт із ватажками і через страх за власне життя й повернувся на територію, підконтрольну українській владі.

Співробітники СБУ під час спецоперації встановили його місцеперебування в Дніпропетровській області.

Наразі правоохоронці повідомили бойовику про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 113 (диверсія) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА