15:36 02.04.2021

Справу про "хабар Злочевського" передано до суду - САП

2 хв читати
Справу про "хабар Злочевського" передано до суду - САП

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали до Вищого антикорупційний суд справу про спробу підкупу керівництва САП і Національного антикорупційного бюро України.

"Прокурори САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерували до суду обвинувальний акт про обвинувачення трьох осіб у спробі підкупу керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України для закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів часів колишньої влади", - повідомляє прес-служба САП.

Ідеться про першого заступника начальника ГУ ДПС у м. Києві (на момент скоєння злочину), одного з керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів, і колишнього голову одного з департаментів ДФС України, який є довіреною особою колишнього міністра екології.

Зазначається, що розслідування щодо організатора злочину - колишнього міністра екології та природних ресурсів за ч.3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 (організація злочину, надання хабара посадовій особі, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб) КК України виділено в окреме провадження через його розшук.

У САП не називають імені згадуваного екс-міністра. Як відомо, йдеться про колишнього міністра екології та природних ресурсів України Миколу Злочевського.

Як повідомлялося, в червні 2020 року НАБУ та САП затримали на гарячому трьох осіб відразу після надання $6 млн неправомірної вигоди для подальшої передачі керівнику САП, щоб той закрив кримінальне провадження за підозрою екс-міністра, передане восени 2019 року Генеральною прокуратурою в НАБУ за підслідністю, в частині, що стосується екс-міністра екології. Усім затриманим Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Епізод, в якому керівництву антикорупційних органів пропонували неправомірну вигоду, стосується можливої причетності екс-міністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого ВАТ "Реал Банк" (підконтрольного на той час злочинній організації за участю посадових осіб часів президента Януковича) та легалізації цих коштів. У цій справі повідомлено про підозру деяким особам, зокрема і колишньому міністру.

За даними НАБУ, це був найбільший в історії України задокументований хабар правоохоронцям.

Досудове розслідування в зазначеному провадженні було завершено 1 грудня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА