17:00 02.04.2021

Керівником Центру протидії дезінформації призначено Поліну Лисенко - указ

2 хв читати
Керівником Центру протидії дезінформації призначено Поліну Лисенко - указ

Президент України Володимир Зеленський указом призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації, повідомляє прес-служба президента.

Відповідний указ № 137/2021 розміщено на сайті глави держави 2 квітня.

"Призначити Лисенко Поліну Олександрівну керівником Центру протидії дезінформації", - цитує Зеленського його прес-служба.

Як заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю кореспондентові "Інтерфакс-Україна", "завданнями центру є аналіз гібридних інформаційних загроз і координація зусиль усіх державних органів і представників громадянського суспільства з протидії дезінформації та ворожій пропаганді".

Він також наголосив, що "центр тісно співпрацюватиме з міжнародними партнерами України і, насамперед, країнами НАТО, які вже мають такий досвід".

Як повідомляється, 6 квітня Офіс президента України запланував провести дві окремі презентації Центру протидії дезінформації - для послів іноземних держав в Україні та для експертів і представників громадянського суспільства.

"Центр повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою", - цитує прес-служба новопризначеного керівника Центру протидії дезінформації Лисенко.

Поліна Лисенко в 2015 році закінчила магістратуру в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Має ступінь магістра права.

До 2019 року навчалася в цьому виші на аспірантурі. Кандидат юридичних наук. У 2013-2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії. З квітня 2015 року до вересня 2019 року обіймала посаду помічника першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України. До березня 2020 року обіймала посаду начальника департаменту міжнародно-правової співпраці та повернення активів Офісу генерального прокурора. Також працювала керівником проекту з розвитку судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень і результатів.

Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу генерального прокурора та ФБР. З вересня 2020 року – директор Департаменту інформаційної політики та зв’язків із громадськістю АТ "Укрзалізниця".

Як повідомляється, Центр протидії дезінформації створений рішенням РНБО від 11 березня 2021 року, яке було введено в дію указом глави держави від 19 березня 2021 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА