20:10 02.04.2021

У Молдові можуть посилити обмеження, якщо епідемічна ситуація не покращиться

2 хв читати
У Молдові можуть посилити обмеження, якщо епідемічна ситуація не покращиться

В.о. прем'єр-міністра Молдови Ауреліу Чокой не виключає можливості посилення обмежень, спрямованих на боротьбу з пандемією COVID-19, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі уряду,

Відповідну заяву Чокой зробив на зустрічі з послом США Дереком Хоганом, що відбулася в п'ятницю.

"В.о. прем'єр-міністра розповів про останні заходи, вжиті владою для боротьби з пандемією, наголосивши на необхідності суворого контролю за дотриманням введених обмежень. Водночас Ауреліу Чокой не виключив можливості посилення обмежень у разі, якщо ситуація не покращиться", - йдеться в повідомленні.

Офіційні особи наголосили "важливість якнайшвидшого забезпечення громадян вакциною проти COVID-19 як найбільш ефективного способу захисту від інфекції". У зв'язку з цим були обговорені та проаналізовані існуючі можливості в сегменті поставок в Молдову вакцини проти коронавірусу, зазначили в прес-службі.

Минулої середи парламент оголосив про введення надзвичайного стану на всій території Молдови. У четвер ввечері Комісія з надзвичайного стану ввела нові обмеження для населення і економічних агентів.

Зокрема, пересування громадян у містах Кишинів і Бєльці заборонено в період з 23.00 до 5.00. На період НС заборонені також будь-які урочистості, зокрема, офіційні церемонії реєстрації шлюбу або реєстрації новонароджених. Реєстрація повинна проводитися в Бюро записів актів громадянського стану, без урочистостей, тільки в присутності нареченого і нареченої. Особи, що перебувають у громадських місцях, повинні мати при собі посвідчення особи державного зразка. Заборонено проводити мітинги, збори та інші масові акції.

До того ж, комісія не ввела жодних обмежень і рекомендацій щодо місць великого скупчення людей - торговельних центрів, ринків, церков і громадського транспорту. На думку фахівців, саме ці місця становлять найбільшу небезпеку поширення вірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА