20:52 02.04.2021

Гантер Байден не виключає, що до виявлення компромату на його сім'ю може бути причетна Росія

2 хв читати
Гантер Байден не виключає, що до виявлення компромату на його сім'ю може бути причетна Росія

Гантер Байден, син президента США Джо Байдена, не виключив, що російські спецслужби можуть бути причетні до історії з виявленням ноутбука з компроматом на його сім'ю, повідомляють у п'ятницю американські ЗМІ.

"Можливо, це ноутбук, який у мене вкрали. А може, мене зламали. Можливо, це була... російська розвідка", - сказав він в інтерв'ю CBS, повну версію якого буде показано в неділю, 4 квітня.

CBS зазначає, що, за словами співрозмовника, "він не знає, чи його це був ноутбук, але не виключає, що справді його".

Перед американськими виборами президента 2020 року газета New York Post повідомила, що Байден у 2015 році завдяки синові Гантеру провів зустріч із високопоставленим співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським, хоча пізніше стверджував, що таких контактів він ніколи не мав. Інформація про зустріч Джо Байдена з Пожарським зацікавила ЗМІ США, оскільки сам колишній віце-президент запевняв, що ніколи не обговорював із сином бізнес-діяльність поза Штатами. При цьому в передвиборному штабі Байдена назвали інформацію New York Post недостовірною. А соцмережі Facebook і Twitter дійшли висновку, що опублікована інформація справді може бути недостовірною, і тому обмежили доступ до цієї публікації через свої платформи.

Листи, опубліковані виданням, було вилучено з ноутбука, нібито залишеного сином Байдена в одній із ремонтних майстерень штату Делавер.

Пізніше Джон Реткліфф, котрий обіймав тоді посаду директора Національної розвідки США, заявив, що інформація на ноутбуку Байдена "не є частиною якоїсь російської дезінформаційної кампанії". Потім телеканал Fox News із посиланням на обізнані джерела повідомляв, що ФБР не вважає, що Росія причетна до публікації газетою New York Post листів Байдена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА