07:17 03.04.2021

США і європейські країни допомагають Тайваню будувати підводні човни

1 хв читати
США і європейські країни допомагають Тайваню будувати підводні човни

Оборонне відомство Тайваню визнало, що США і Європа надають острову допомогу в будівництві підводних човнів, повідомляють ЗМІ.

У заяві відомства, яку цитують ЗМІ, йдеться, зокрема, що "вся допомога надається важливими країнами Європи і США", проте не наводяться подробиці.

Відомство спростувало повідомлення американського видання The National Interest, в якому з посиланнями на публікацію тайванських ЗМІ від 2019 йшлося, що Північна Корея обговорювала з тайванською владою питання про надання допомоги Тайваню з будівництвом підводного флоту.

"У розробці наших підводних човнів ніколи не було, немає, і ніколи не буде жодних контактів з Північною Кореєю", - наголошується в заяві. Європейські країни, як правило, відмовляються від продажу зброї Тайваню через острах загострення відносин з Пекіном. Проте, за повідомленнями ЗМІ, у 2018 році Тайвань заявив, що веде переговори з компанією, що базується на британській території Гібралтар, про будівництво підводних човнів.

Два з чотирьох активних підводних човнів Тайваню були побудовані в Нідерландах у 80-х роках минулого століття, проте згодом вони відмовилися від продовження співпраці.

Франція раніше також продала Тайваню фрегати і винищувачі. Минулого року Тайвань заявив, що прагне закупити у Франції обладнання для модернізації корабельної системи протиракетної оборони.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА