07:29 03.04.2021

США, Японія і Південна Корея підтвердили готовність до узгодження позицій стосовно КНДР

2 хв читати
США, Японія і Південна Корея підтвердили готовність до узгодження позицій стосовно КНДР

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван, генсек Ради нацбезпеки Японії Сігеру Китамура і глава управління нацбезпеки при президентові Південної Кореї Со Хуні домовилися про узгоджений підхід до КНДР, повідомив Білий дім.

"Радники з питань національної безпеки поділилися своїми побоюваннями з приводу ядерної та балістичної ракетної програм Північної Кореї і підтвердили свою прихильність вирішенню проблем денуклеаризації шляхом узгодженого тристороннього співробітництва", - йдеться в повідомленні за підсумками зустрічі трьох чиновників у США.

Білий дім зазначив, що метою тристоронньої зустрічі було "проведення консультацій щодо перегляду Сполученими Штатами своєї політики стосовно Північної Кореї і обговорення питань, що становлять взаємний інтерес, включно з Індо-Тихоокеанською безпекою".

Сторони погодилися з важливістю виконання всіма сторонами, "включно з Північною Кореєю, відповідних резолюцій РБ ООН, запобігання поширенню та співробітництва з метою зміцнення стримування і підтримки миру і стабільності на Корейському півострові".

Сполучені Штати підтвердили союзницькі зобов'язання перед Південною Кореєю і Японією, які в свою чергу наголосили на важливості двосторонніх зв'язків і тристороннього співробітництва для гарантування безпеки в регіоні і всьому світі, зазначив Білий дім.

Були також порушені питання взаємодії з таких проблем, як боротьба з COVID-19 і запобігання майбутніх пандемій, зміна клімату і ситуація в М'янмі.

Перед зустріччю представник Білого дому сказав журналістам, що Вашингтон планує "обговорити всі аспекти політики Північної Кореї", зокрема недавні ракетні пуски КНДР, масштаби зараження коронавірусом у Північній Кореї, а також відносини між Пхеньяном і його головним союзником Китаєм.

За словами чиновника, головна мета - "забезпечити глибоке, загальне розуміння того, що відбувається на Корейському півострові, у Північній Кореї".

Він зазначив, що "огляд політики США щодо КНДР знаходиться на завершальній стадії".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА