07:40 03.04.2021

Байден скасував введені Трампом санкції проти співробітників МКС

2 хв читати
Байден скасував введені Трампом санкції проти співробітників МКС

Адміністрація США прийняла рішення скасувати рішення Дональда Трампа про введення санкцій проти низки співробітників Міжнародного кримінального суду (МКС), повідомляє в п'ятницю держдеп.

"Сьогодні президент Байден скасував указ №139 928..., поклавши таким чином край загрозі введення економічних санкцій і візових обмежень проти пов'язаних з МКС людей", - йдеться в прес-релізі американського зовнішньополітичного відомства.

У ньому наголошується, що в результаті санкції знімаються з прокурора МКС Фату Бенсуда і керівника одного з підрозділів суду Факісо Мочочоко.

"Крім того, держдепартамент скасував розпорядження від 2019 року про візові обмеження стосовно деяких співробітників МКС", - йдеться в повідомленні.

При цьому держдеп наголошує, що ці кроки не означають, що у США більше немає претензій до роботи суду. "Ми як і раніше в корені не згодні з діями МКС щодо Афганістану і Палестини", - йдеться в прес-релізі. Водночас, держдеп зазначає, що вважає більш продуктивним намагатися вести діалог з судом щодо спірних питань, а не вводити санкції.

Держдепартамент нагадує, що підтримує плани з реформування МКС.

У 2019 держсекретар США Майк Помпео оголосив про готовність Вашингтона вводити візові обмеження стосовно співробітників Міжнародного кримінального суду за проведення розслідування дій військових США.

У вересні 2020 року адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про введення санкцій стосовно прокурора МКС з огляду на те, що суд продовжує розслідування щодо американських громадян. Тодішній держсекретар США Помпео назвав МКС "наскрізь корумпованим".

У червні 2020 року Трамп видав указ про введення економічних санкцій щодо співробітників МКС, причетних до розслідування передбачуваних військових злочинів, скоєних військовослужбовцями США в Афганістані.

МКС був заснований у 2002 році в Гаазі. До його компетенції входить розслідування військових злочинів, геноциду і злочинів проти людяності в країнах і територіях (не визнаних деякими країнами), де відповідальні за це особи можуть уникнути правосуддя. США відмовилися від участі в роботі цього суду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

Президент Литви Науседа: Я стурбований тим, що ми втрачаємо фокус щодо України

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА