11:19 03.04.2021

ДБР відкрило кримінальне провадження про держзраду Медведчука і Козака, повідомляє депутат Гончаренко

2 хв читати
ДБР відкрило кримінальне провадження про держзраду Медведчука і Козака, повідомляє депутат Гончаренко

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження Про державну зраду народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака (фракція "ОПЗЖ"), повідомляє народний депутат України Олексій Гончаренко (фракція "Євросолідарність").

"Таку інформацію я отримав з Офісу генпрокурора у відповідь на мою заяву про вчинення дій Медведчуком і Козаком, що підпадають під статтю 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада). Мою заяву долучили до матеріалів кримінального провадження, яке вже веде Державне бюро розслідувань", – написав Гончарук у своєму Telegram-каналі, приклавши скрін листа за підписом першого заступника генпрокурора Романа Говди.

Нардеп нагадав, що його заява "стосується висловлювань Медведчука (зокрема в поєднанні з діями, вчиненими його однопартійцем Тарасом Козаком) в інтерв'ю російському пропагандистському телеканалу RT". "Там Медведчук коментував питання, що стосуються введення санкцій РНБО щодо Козака, а також анулювання ліцензій 112, ZIK і NewsOne. Тоді він допустив низку висловлювань, які можна трактувати як державну зраду", – написав Гончаренко.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – "112 Україна", Newsone і ZIK, пов'язаних з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТБ", "Новий формат ТБ", "ТБ Вибір", "Телерадіокомпанія "112 ТБ", "Лідер ТБ", "Партнер ТБ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

19 лютого Рада національної безпеки і оборони України ввела персональні санкції проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом ввів його в дію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА