19:21 03.04.2021

Кулеба і глава ОБСЄ обговорили нарощування військ РФ поблизу кордонів України

2 хв читати
Кулеба і глава ОБСЄ обговорили нарощування військ РФ поблизу кордонів України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і чинний голова ОБСЄ Анн Лінде обговорили загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі і в Криму та нарощування військ РФ поблизу кордонів України.

"Обговорили з діючою Головою ОБСЄ Анн Лінде загострення Росією безпекової ситуації на Донбасі та в Криму, нарощування військ РФ поблизу кордонів України. Я підкреслив, що нині важливі чіткі та сильні дипломатичні сигнали, аби демотивувати Москву від подальших деструктивних кроків", - написав Кулеба на своїй сторінці в Twitter у суботу ввечері.

За його словами, необхідно "залишатися дуже пильними та непохитними. Чим сильнішими будуть дипломатичні сигнали зараз, тим зрозуміліше буде для Росії, що за будь-який новий виток ескалації їй доведеться сплатити високу ціну".

У прес-службі Міністерства закордонних справ України додали, що Кулеба звернув особливу увагу на зростання протягом останніх тижнів інтенсивності російської пропаганди, зокрема системні спроби поширювати дезінформацію про нібито підготовку України до здійснення військової ескалації. Глава МЗС України запевнив співрозмовницю, що подібні звинувачення не мають нічого спільного із дійсністю, адже Україна залишається відданою політико-дипломатичним шляхам врегулювання конфлікту та деокупації українських територій.

Зі свого боку, Лінде позитивно відзначила виваженість дій України в умовах загострення Росією безпекової ситуації і запевнила в подальшій незмінній підтримці територіальної цілісності і суверенітету України.

Також сторони обговорили шляхи вирішення проблемних безпекових і гуманітарних питань у зоні російсько-українського збройного конфлікту.

Крім того, Кулеба закликав ОБСЄ відкрити додаткові передові патрульні бази ОБСЄ уздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону: "У наступні тижні важливо пильно стежити за кожним кроком Росії. І якщо зараз є місце, де ця увага потрібна більше, ніж будь-де, то це саме неконтрольована ділянка кордону між Україною і Росією", - сказано в повідомленні МЗС.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА