07:03 05.04.2021

Керівна в Болгарії партія ГЕРБ перемагає на парламентських виборах

2 хв читати
Керівна в Болгарії партія ГЕРБ перемагає на парламентських виборах

На парламентських виборах в Болгарії, що відбулися минулої неділі, лідирує керівна партія чинного прем'єра країни Бойка Борисова "Громадяни за європейський розвиток Болгарії (ГЕРБ), випливає з попередніх даних ЦВК.

ГЕРБ за результатами підрахунку близько 7% голосів виборців набирає 23,6% голосів, одночасно її найближчі переслідувачі - "Є такий народ" і Болгарська соціалістична партія - 17,2% і 16,5% відповідно.

Цього року вибори проходять на хвилі критики Борисова, якого обвинувачують у нездатності ліквідувати хабарництво і злидні, перебудувати судову систему.

У партії ГЕРБ зберігаються чудові шанси залишитися при владі. Тим не менш, вона навряд чи заручиться абсолютною більшістю і потребуватиме коаліційних партнерів, повідомляють західні ЗМІ.

Соціологи прогнозують, що партія отримає 25,2% голосів, саме тоді як чотири роки тому вона набрала 33,5%. Спостерігачі вважають, що після десятиліття домінування в болгарській політиці у Борисова залишиться мало природних партнерів для формування коаліції. У зв'язку з цим не можна виключати тривалих переговорів між партіями і навіть повторних виборів.

Борисов вже заявив, що ГЕРБ перемогла на виборах і закликав лідерів опозиції розглянути питання про створення уряду, який зосередився б на залученні коштів ЄС в країну, яка постраждала від пандемії коронавірусу.

"Я пропоную вам мир. Я пропоную вам висунути експертів, взяти на себе відповідальність. Це моя пропозиція для всіх, насолоджуйтеся результатами протягом двох, трьох днів, а потім подумайте - що стабільно, а що ні", - сказав він у відеозверненні в Facebook.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА