10:58 05.04.2021

Через скорочення районів вивільниться 21 тис. співробітників, штатна чисельність новостворених райдержадміністрацій становить 16 тис. осіб - міністр

1 хв читати
Через скорочення районів вивільниться 21 тис. співробітників, штатна чисельність новостворених райдержадміністрацій становить 16 тис. осіб - міністр

 Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявляє, що у зв'язку зі скороченням кількості районів вивільнити мають 21 тис. співробітників, а штатна чисельність новостворених районних державних адміністрацій становить 16 тис. осіб.

"За нашими підрахунками вивільненими мають бути 21 тис. працівників усіх категорій, а штатна чисельність новоутворених райдержадміністрацій становить 16 тис. Що відбувається з рештою, і як відбувається процес працевлаштування цих фахівців? Насамперед я хочу нагадати, що в нас утворено 1 469 територіальних громад, які наразі теж є дуже потужним роботодавцем і залюбки запрошують професіоналів, котрі мають досвід роботи в райдержадміністраціях. До речі, вони пропонують краще матеріальне забезпечення, ніж те, яке раніше мали службовці в районах", - сказав Чернишов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр наголосив, що професійні співробітники РДА будуть затребувані і з боку громад, і з боку нових райадміністрацій, а "прошарок бюрократів, який штани просиджував у РДА", має менше шансів на працевлаштування.

"Підсумовуючи, скажу, що кількість службовців, звісно, зменшуватиметься, і це нормально, але якість і ефективність їхньої роботи має підвищуватися", - заявив Чернишов.

Як повідомлялося, в грудні 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив реорганізацію і створення нових районних державних адміністрацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА