12:19 05.04.2021

У Києві вже видали 437 тисяч спецперепусток для проїзду в громадському транспорті

2 хв читати
У Києві вже видали 437 тисяч спецперепусток для проїзду в громадському транспорті

Станом на ранок понеділка департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації видав вже 437 тисяч спеціальних перепусток для користування громадським транспортом, при цьому надрукували їх близько 500 тисяч, заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Через велику кількість заявок ми у терміновому порядку додруковували додатково 100 тисяч спецперепусток. На сьогодні мають видати ще 63 тисячі перепусток. Для того щоб усі, кому потрібні спецперепустки, могли їх отримати, працівники відповідальних структурних підрозділів та районних держадміністрацій працювали в обидва вихідні. Усі, хто не отримав перепустки, доотримають їх у понеділок чи вівторок", - наводить слова Поворозника прес-служба КМДА.

Заступник голови КМДА також нагадав, що насамперед спецперепустки отримали медичні працівники, рятувальники, працівники комунальною, транспортної та соціальної сфер, працівники торгівлі та військові.

"Сьогодні на маршрути столиці вийшли понад 1 130 одиниць рухомого складу. Тобто весь наземний комунальний громадський транспорт. Метрополітен також працює у звичному режимі, теж за спецперепустками, але з обмеженням на вхід. Такий захід необхідний для запобігання скупченню пасажирів у вестибюлях та на платформах станцій. Маршрутки в місті також працюють у режимі спецперевезень. За дотриманням карантинних обмежень у громадському транспорті стежать працівники поліції і "Муніципальної охорони", - наголосив Поворозник.

Як повідомлялося, з 5 квітня в столиці посилили карантинні обмеження. У місті не працюють школи і дитячі садки, а громадський транспорт доступний лише для забезпечення співробітників підприємств критичної інфраструктури, які можуть скористатися ним за наявності спецперепустки.

Влада Києва планувала, як і в 2020 році, видати близько 400 тис. спецперепусток до громадського транспорту на період карантину.

"Скористатися громадським транспортом з 5 квітня можна буде виключно за наявності спецперепустки. Наголошую, спецперепустка - це не проїзний квиток. За проїзд платити потрібно. Водночас необхідно мати з собою спецперепустку і документ про посвідчення особи. Нагадаю, такі пропуски отримають насамперед працівники критичної інфраструктури міста. Це - медики, рятувальники, працівники соціальної сфери, транспорту, торгівлі, комунальники і військові", - розповів мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу 2 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА