12:33 05.04.2021

Реінтеграція деокупованих територій потребуватиме значних коштів, але я вважаю загальнонаціональною місією реалізувати цей процес - Чернишов

2 хв читати
Реінтеграція деокупованих територій потребуватиме значних коштів, але я вважаю загальнонаціональною місією реалізувати цей процес - Чернишов

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявляє, що реінтеграція деокупованих територій потребуватиме значних коштів, але, на його думку, реалізація цього процесу є загальнонаціональною місією.

"Що стосується територій, які розташовані уздовж лінії розмежування, на непідконтрольній частині, то це питання є в постійному фокусі уваги уряду. Наразі ми суттєво підтримуємо розвиток підконтрольної частини Донецької і Луганської областей. Приміром, Донецька область цього року матиме загальний бюджет фінансування розвиткових і соціальних проектів 1 млрд грн - це рекордний показник, який ми разом з обладміністрацією забезпечуватимемо. За фінансуванням з ДФРР Донецька область посідає перше місце, а Луганська - друге. Тому всебічний розвиток інфраструктури і загального комфорту життя та діяльності українських громадян приведе до додаткової мотивації подальших дій. Потрібно розвивати регіон, і крапка", - сказав Чернишов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи готове міністерство в межах своєї компетенції до реінтеграції окупованих територій.

Міністр наголосив, що реінтеграція потребуватиме великих коштів.

"Але я вважаю нашою загальнонаціональною місією реалізувати цей процес реінтеграції відповідним чином. Як ви бачите, щодо Донецької і Луганської областей ми зараз робимо максимум для того, щоб підтвердити фокус на соціально-економічних розвиткових проектах. Звісно, їх має бути більше, ми бачимо, де чого не вистачає. Але за наступні два-три роки ми виправимо цю ситуацію", - заявив він.

На уточнювальне запитання, чи готова Україна фінансово до процесу реінтеграції, Чернишов заявив, що держава розвиватиме економіку, збільшуватиме ВВП, співпрацюватиме з міжнародним середовищем, робитиме реформи, що сприятиме інвестиціям іноземного капіталу.

"І завдяки цьому розвитку і політичній стабільності ми зможемо реалізувати те, про що ви мене запитуєте. Це єдиний шлях", - констатував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА