17:59 05.04.2021

ЄС і ПРООН відкрили Центри ІТ-рішень для громад східної України

2 хв читати

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні спільно з національними партнерами урочисто відкрили в місті Краматорську Донецької області і Сєвєродонецьку Луганської області два пілотних Центри ІТ-рішень, повідомляє прес-служба ПРООН в Україні в понеділок.

"Я радий бачити відчутний результат цифрової складової в нашій спільній програмі соціального та економічного розвитку Донецької та Луганської областей. Два нововідкритих центри ІТ-рішень стануть навчальною платформою для ІТ-розробників і користувачів, яка служитиме на користь місцевим громадам і подальшому розвитку цифрових послуг", - сказав керівник відділу місцевого та людського розвитку Представництва ЄС в Україні Мартін Шрьодер.

Як наголошується у повідомленні, відкриття центрів на базі Донбаської державної машинобудівної академії та Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля, капітальний ремонт й оснащення приміщень меблями і технікою загальною вартістю $72 тис (майже 2 млн грн) здійснено в рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки ЄС.

Кожен центр вміщує орієнтовно 30 робочих місць, оснащених спеціальним обладнанням: комп'ютерами, графічними планшетами, інтерактивними дошками, проекторами, аудіоцентрами, серверами, роутерами тощо.

В ПРООН в Україні наголосили, що відтепер у центрах ІТ-рішень громади зможуть розробляти технічні завдання для впровадження нового програмного забезпечення і переходу до цифрової взаємодії між структурними підрозділами рад та старостинськими округами, місцевою владою та громадянами; отримувати послуги інтерактивного дистанційного навчання, підвищення кваліфікації, перекваліфікації; координувати ІТ-процеси на рівні областей; брати участь у заходах цифрового навчання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА