19:37 05.04.2021

Фейк російських найманців на Донбасі про причетність ЗСУ до смерті дитини не проходить випробування логікою, заявив Казанський

2 хв читати
Фейк російських найманців на Донбасі про причетність ЗСУ до смерті дитини не проходить випробування логікою, заявив Казанський

Представник Донецька у Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Денис Казанський вважає, що обвинувачення представників незаконних збройних формувань окремих районів Донецької області на адресу Збройних сил України щодо вбивства 5-річної дитини вибуховим пристроєм, нібито скинутим українським безпілотником, не відповідають дійсності і використовуються для ескалації ситуації на Донбасі.

"Сама (їхня - ІФ) розповідь виглядає абсолютно дико і нелогічно. Виходить, що український дрон, без проблем минаючи всі засоби ППО, спокійно залетів у тил бойовикам, на околицю міста Єнакієвого, за 15 кілометрів від лінії фронту. Але замість того, щоб розбомбити якусь базу з технікою або командний пункт, просто обрав як мішень випадкових людей у городі. І, скинувши на них вибуховий пристрій, так само спокійно полетів назад", - написав Казанський на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив Казанський, "так звані ДНРівці створили черговий "фейк" із метою ескалації ситуації на Донбасі".

"Пропагандисти дістали зі скриньок пилові методички 2014 року і завели стару шарманку про фашистів і карателів, які розпинають хлопчиків. Причому ніхто навіть не намагався розібратися, що сталося. Найсумніше, що на відміну від неіснуючого розп'ятого хлопчика, дитина біля Єнакієвого справді загинула", - додав він.

За словами представника Донецька в ТКГ, "боєприпас, який забрав життя дитини, найімовірніше, зберігався десь у сараї або просто лежав у дворі, оскільки нерозірвані боєприпаси - це звичайні знахідки в зоні проведення Операції об'єднаних сил, і люди "тягнуть" такі знахідки до себе додому".

Як повідомлялося, 3 квітня стало відомо про смерть дитини і поранення літньої жінки в одному з дворів непідконтрольного уряду України населеного пункту Олександрівського. Росія і підконтрольні їй ОРДЛО звинуватили в інциденті Збройні сили України, зазначивши, що вибуховий пристрій нібито скинули з безпілотного літального апарату українські військові.

Джерело:

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА