21:06 05.04.2021

У Держдепі США висловлюють стурбованість пересуванням російських військ біля кордонів України

1 хв читати
У Держдепі США висловлюють стурбованість пересуванням російських військ біля кордонів України

Вашингтон звернувся до Москви за поясненнями у зв'язку з пересуванням російських військ біля кордонів України, повідомив представник держдепартаменту США Нед Прайс.

"Ми обговорили нашу стурбованість щодо зростання напруженості і порушень режиму припинень вогню з союзниками по НАТО і звернулися до Росії за поясненнями", - сказав Прайс.

Разом із тим він відмовився відповісти на питання журналіста, чи не є пересування російських військ біля кордонів України спробою залякування Києва.

"До моєї роботи не входить говорити про те, що рухає Росією, моя робота - говорити про те, що про це думає адміністрація США. Дозвольте мені ясно сказати, ми стурбовані нещодавньої ескалацією російської агресії на сході України, це стосується і повідомлень про пересування російських військ біля кордонів України і в окупованому Криму, що заслуговують на довіру", - сказав Прайс.

Він зазначив, що оцінювати подібні переміщення потрібно, пам'ятаючи про події 2014 року в Україні. "Контекст має значення", - наголосив Прайс.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА