11:52 06.04.2021

Карантинний трафік понеділка показав аномальну середньодобову затримку - понад 58% - експерт

1 хв читати
Карантинний трафік понеділка показав аномальну середньодобову затримку - понад 58% - експерт

Середньодобова затримка трафіку у понеділок, 5 квітня, була аномально висока - понад 58%, повідомив директор "А+С Україна" Дмитро Беспалов агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це набагато більше, ніж у понеділок минулого тижня, коли середньодобова затримка була 24%. Однак зовсім не колапс, і навіть не рекорд. Рекорд цього року належить понеділку, 8 лютого, коли середньодобова затримка була понад 95%", - повідомив він.

За словами експерта з транспортного планування, пікове завантаження 5 квітня вранці було 131%, увечері 122%.

"Це багато. Кожна середня поїздка у цей час зайняла відчутно більше ніж одну годину, а для когось могла бути 1,5-2 години. Однак бачили ми в Києві ситуацію й гірше", - повідомив Беспалов.

За оцінками експерта, ймовірно, найближчими днями середньодобова затримка зменшуватиметься.

"Люди підлаштовуватимуться під ситуацію і, найімовірніше, почне накопичуватися відкладений попит. У короткій перспективі ми це легко переживемо!" - зазначив Беспалов.

За його словами, проблем справжніх насправді буде дві: затримки екстреного транспорту і зростання недовіри до громадського транспорту. "Ми стійко рухаємося до феноменальних заторів та хмар моторолеристів на дорогах і тротуарах. Що ж, може це не так і погано, але це безумовно не європейський вектор розвитку мобільності", - пояснює експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА