12:03 06.04.2021

Один із тих, хто стріляв у поїзді "Костянтинівка - Київ", затриманий, справу розслідують за двома статтями - поліція

2 хв читати
Один із тих, хто стріляв у поїзді "Костянтинівка - Київ", затриманий, справу розслідують за двома статтями - поліція

Зловмисники, які влаштували у ніч на вівторок стрілянину в купе поїзда №126 сполученням "Костянтинівка - Київ", виявилися працівниками фельд'єгерської служби Держспецзв'язку, один із них затриманий із залученням спецпризначенців КОРД, повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

"Правопорушники забарикадувалися в купе та погрожували поліцейським у разі штурму відкрити вогонь на поразку. У результаті чітких та злагоджених дій спецпризначенців зловмисників вдалося затримати протягом декількох хвилин", - йдеться в повідомленні.

Повідомлення про стрілянину в купе поїзда надійшло до Красноградського райвідділу поліції Харківської області 6 квітня приблизно о 2:00. На місце події терміново прибули керівництво обласного главку поліції, слідчо-оперативна група територіального підрозділу, експерти, вибухотехніки, пересувна криміналістична лабораторія.

Поліцейські з'ясували, що двоє озброєних зловмисників закрилися в купе поїзда та стріляють із вогнепальної зброї. Місце події одразу заблокували, пасажирів евакуювали. Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Андрій Рубель прийняв рішення про введення спеціальної поліцейської операції "Грім".

Наразі один із тих, хто стріляв, затриманий, з іншим працюють слідчі.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, раніше АТ "Укрзалізниця" поінформувала, що поїзд №126 затримується на шість годин через стрілянину, яку влаштували двоє зловмисників.

"Зазначені особи мали дозвіл на носіння зброї. Попередньо встановлено, що постріли були зроблені із табельної зброї. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні УЗ.

В інформації наголошується, що порушників зняли з поїзда спецпризначенці на станції Красноград у Харківській області. Після проведення слідчих дій уранці поїзд продовжив рух за маршрутом із затримкою у шість годин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА