12:20 06.04.2021

Українська сторона в СЦКК звернулася до ОБСЄ з метою перевірки обставин загибелі дитини у непідконтрольному Олександрівському на Донбасі

2 хв читати
Українська сторона в СЦКК звернулася до ОБСЄ з метою перевірки обставин загибелі дитини у непідконтрольному Олександрівському на Донбасі

 Українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) звернулася до ОБСЄ з метою встановлення причин загибелі п'ятирічної дитини у непідконтрольному населеному пункті Олександрівському Донецької області України, повідомляє українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ).

"... Останнім часом в інформаційному просторі ОРДЛО Російською Федерацією активно поширюється інформація про загибель 02.04.2021 п'ятирічної дитини та жінки похилого віку у приватному домоволодінні, що розміщене в селищі Олександрівському, нібито внаслідок детонації вибухового пристрою, скинутого безпілотним літальним апаратом Збройних сил України... Українська сторона в СЦКК звертається до місії (ОБСЄ - ІФ) з проханням ретельно перевірити викладену вище інформацію з метою встановлення істини та поінформувати про результати українську сторону в СЦКК", - повідомляється на сторінці української делегації в ТКГ у Facebook.

Зазначається, що "Росія та ОРДЛО, поширюючи інформацію про загибель п'ятирічної дитини, а також поранення літньої жінки унаслідок нібито детонації вибухового пристрою, скинутого безпілотним літальним апаратом Збройних сил України, не надають доказів про причетність до події української сторони, зокрема фото і відеоматеріали, точні координати, фрагменти вибухового пристрою тощо".

Відзначається також "значна віддаленість, у межах 15 кілометрів, населеного пункту Олександрівського від лінії зіткнення, що ставить під сумнів можливість використання на такій відстані безпілотного літального апарату".

Повідомляється, що "українська сторона категорично заперечує свою причетність до того, що трапилося, а підрозділи Збройних сил України суворо дотримуються додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.2020 р., зокрема заборони на використання будь-яких видів літальних апаратів".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА