12:25 06.04.2021

В Ірані пред'явили обвинувачення десятьом посадовим особам у справі про збитий український літак

1 хв читати
В Ірані пред'явили обвинувачення десятьом посадовим особам у справі про збитий український літак

В Ірані прокуратура пред'явила обвинувачення десятьом особам у справі про збитий пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в січні 2020 року, повідомляє агентство Associated Press.

Подробиць про цих фігурантів справи не наводять.

Агентство зазначає, що інформація про те, що у справі було пред'явлено обвинувачення, з'явилася у вівторок, коли військовий прокурор Голамаббас Торкі, передаючи повноваження наступнику Нассеру Сераджу, заявив, що у цій справі було проведено ретельне розслідування.

"Винесено обвинувальний висновок у справі українського літака, і було проведено ретельне розслідування. Обвинувачення висунули десятьом особам", - наводить його слова агентство Mizan.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав здійснити рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня 2020 року. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА