17:58 06.04.2021

Кореспондент CNN повідомив про своє затримання біля колонії, в якій відбуває термін Навальний

2 хв читати

Кореспондент телеканалу CNN Меттью Ченс повідомив, що його затримано біля колонії у Володимирській області, в якій відбуває покарання опозиціонер Олексій Навальний.

"Російська поліція щойно затримала мене біля колонії, в якій перебуває Навальний", - написав він у Twitter. Журналіст також оприлюднив фотографію, на якій видно, як поряд із ним у приміщенні стоять співробітники правоохоронних органів.

Раніше міністерство внутрішніх справ повідомляло про затримання дев'яти осіб біля колонії у Володимирській області, де відбуває покарання Навальний.

"Дев'ятьох громадян, які допустили порушення громадського порядку, співробітники поліції доставили в територіальний відділ внутрішніх справ для подальшого розгляду", - йдеться в повідомленні управління МВС РФ у Володимирській області.

За даними поліції, поряд із КУ ВК-2 УФСВП Росії у Володимирській області в Покрові зібралися близько 45 людей, із них близько 30 - представники ЗМІ та блогери.

Із середини березня Навальний перебуває у виправній колонії №2 УФСВП Росії у Володимирській області поблизу міста Покров, де він відбуває покарання у так званій справі "Ів Роше".

Раніше в соцмережах від прибічників Навального з'явилися повідомлення, що він оголосив голодовку з вимогою допустити до нього лікаря та надати медикаменти. За словами його адвокатів, опозиціонер відчуває біль у спині, а обидві ноги частково втратили чутливість.

В УФСВП у Володимирській області заявили, що "за результатами обстеження його стан здоров'я оцінюється як стабільний, задовільний", і повідомили, що Навальний отримує необхідну медичну допомогу. Члени Громадської спостережної комісії області, які відвідали опозиціонера, заявили, що він скаржиться на біль у нозі, але ходити може.

Цього вівторка до колонії прибули представники "Альянсу лікарів" (влада РФ вважає організацію виконувачем функції іноагента) та інші активісти з вимогою допустити до опозиціонера лікаря.

За даними ЗМІ, на акції біля колонії затримано керівника профспілки Анастасію Васильєву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА