19:22 06.04.2021

Україна уклала договір із корпорацією Pfizer на постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу

2 хв читати
Україна уклала договір із корпорацією Pfizer на постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу

Україна уклала договір з американською фармацевтичною корпорацією Pfizer на постачання 10 млн доз вакцини проти COVID-19, про що в лютому домовлялися президент України Володимир Зеленський і головний виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла.

"Сьогодні дуже важливий день для України і для українців – ми сьогодні нарешті підписали важливий контракт із компанією Pfizer на постачання 10 млн доз вакцини Pfizer. Це справді складно було зробити, але завдяки розмові з керівником компанії Pfizer Альбертом Бурлою – в мене з ним була розмова 8 лютого – він пообіцяв, що зробить усе можливе й неможливе. І зробив це", - цитує Зеленського його прес-служба у вівторок.

Зазначається, що безпосередньо переговорним процесом щодо постачань препарату в Україну за дорученням глави держави займався керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Висловлюємо подяку доктору Альберту Бурлі та його колегам за підтримку українського народу в цей важкий час", - сказав керівник Офісу президента.

Він додав, що співпраця з американськими фармацевтичними компаніями триватиме і розширюватиметься.

Міністерство охорони здоров'я України також повідомляє про те, що міністерство уклало рамковий договір з компанією Pfizer про постачання в Україну 10 млн доз вакцин. Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що всі ці вакцини мають надійти впродовж 2021 року.

"Вакцині Pfizer в Україні бути! Тепер можу відкрито говорити про переговори, які тривали кілька місяців. Сьогодні Pfizer нарешті зі свого боку підписав рамковий договір про постачання в Україну 10 млн доз вакцин.  Ми очікуємо, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями. А всі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року", - зазначив зазначив Степанов, слова якого наводить МОЗ.

Як повідомлялося, 8 лютого 2021 року Зеленський провів телефонну розмову з головним виконавчим директором фармацевтичної компанії Pfizer Альбертом Бурлою, під час якої останній пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна отримала перші партії вакцини за контрактом якнайшвидше.

Планувалося, що вакцину для профілактики COVID-19 від компанії Pfizer буде поставлено в Україну наприкінці лютого – на початку березня.

23 лютого 2021 року головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив про реєстрацію в Україні вакцини від COVID-19 компаній Pfizer.

"Вакцинація в Україні проводиться зареєстрованими препаратами. Вчора в Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19: це препарат CoviShield/AstraZeneca. а також зареєстрована вакцина Pfizer", - сказав Ляшко на брифінгу.

Він додав, що повідомить про дату постачань вакцини Pfizer, "тільки-но літак приземлиться в Україні".

Наприкінці березня стало відомо, що уряд України отримав підтвердження про постачання додаткового мільйона доз вакцини від Pfizer/BioNTech у межах глобального механізму COVAX, які буде доставлено траншами до кінця червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА