07:24 07.04.2021

Перший заступник міністра закордонних справ України презентувала Кримську платформу облдержадміністраціям

2 хв читати
Перший заступник міністра закордонних справ України презентувала Кримську платформу облдержадміністраціям

Перший заступник глави МЗС України Еміне Джапарова презентувала Кримську платформу обласним державним адміністраціям, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Ми визначили чіткі цілі, які полягають у наданні стратегічного бачення процесу деокупації Криму, консолідації зусиль та ресурсів міжнародної спільноти на кримському напрямі, забезпеченні синергії на міжурядовому, міжпарламентському та неурядовому рівнях", - цитує прес-служба слова Джапарової під час онлайн-засідання регіональної платформи зовнішніх зносин на базі дипломатичної академії ім.Геннадія Удовенка при МЗС.

Вона зазначила, що створення Кримської платформи є інструментом міжнародної складової національної деокупації Криму.

Заступник голови МЗС привернула увагу учасників засідання до дій російської окупаційної адміністрації в Криму, зокрема масового порушення прав людини на півострові, зміни демографічної ситуації, політичних переслідувань за сфабрикованими справами, розвитку військової інфраструктури, незаконної націоналізації українського майна.

Також вона розповіла про п'ять пріоритетних напрямів Кримської платформи: міжнародна політика невизнання спроби анексії Криму, ефективність санкцій та їхнє посилення, безпека в Азово-Чорноморському регіоні та Східному Середземномор’ї, екологічні та економічні наслідки окупації, права людини і міжнародне гуманітарне право.

Джапарова окремо зупинилася на внутрішньому вимірі Кримської платформи - як у контексті важливості прийняття законодавчих ініціатив, так і реалізації проектів соціального та економічного розвитку прилеглих до Криму областей.

Також повідомляється, що в засіданні брали участь постійний представник глави української держави в АР Крим Антон Кориневич, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, директор дипломатичної академії Геннадій Надоленко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА