07:39 07.04.2021

У США до 19 квітня вакцинація від COVID-19 буде доступна для всіх дорослих американців

2 хв читати
У США до 19 квітня вакцинація від COVID-19 буде доступна для всіх дорослих американців

Президент США Джо Байден у вівторок оголосив, що до 19 квітня 2021 року вакцинація від коронавірусу COVID-19 буде доступна для всіх повнолітніх американців.

"Сьогодні я оголошую, що наш орієнтир переноситься з 1 травня на 19 квітня для всієї країни. Це означає, що з 19 квітня в кожній частині цієї країни кожен дорослий віком 18 років і старше зможе пройти вакцинацію", - заявив Байден, під час виступу в Білому домі.

"Більше жодних правил, що збивають з пантелику, жодних заплутуючих обмежень", - додав американський президент, пояснюючи, що вакцина стане доступна для абсолютно всього дорослого населення.

Раніше американська адміністрація планувала зробити доступною вакцинацію для всіх, а не тільки для особливих груп населення, до 1 травня.

У разі, якщо цей план реалізується, це означатиме скасування в США обмежень для вакцинації від COVID-19 за віком, станом здоров'я та іншими категоріями.

Спочатку влада США планувала щодня робити один млн щеплень від коронавірусу. При цьому, за словами радника Білого дому з реагування на пандемію Енді Славітта, в США за останні сім днів проводили близько 3,1 млн вакцинацій щодоби. А у минулі вихідні кількість зроблених за добу щеплень від COVID-19 перевищила 4 млн.

Наприкінці березня Байден заявляв, що зробити щеплення від коронавірусу до 19 квітня зможуть 90% дорослого населення США.

Байден у січні поставив за мету зробити 100 млн щеплень за перші сто днів на посаді президента. Це означає, що в день в США повинні були робити 1,5 млн щеплень. Але країна перевиконала цей план: своєї мети американський президент досяг за 58 днів. У зв'язку з цим у березні американський президент вирішив зробити 200 млн вакцинацій від коронавірусу за перші 100 днів його перебування на посаді глави держави.

З початку пандемії COVID-19 у США діагностували понад 31,5 млн заражень, понад 569 тис. інфікованих померли. Тим часом, зафіксовано понад 24 млн випадків одужання від коронавірусної інфекції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА