08:18 07.04.2021

Двоє бійців ЗСУ загинули на Донбасі через обстріли російських найманців за минулу добу

2 хв читати
Двоє бійців ЗСУ загинули на Донбасі через обстріли російських найманців за минулу добу

За минулу добу вівторка, 6 квітня, на Донбасі загинули двоє бійців Збройних сил України, зафіксовано 14 обстрілів, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Протягом минулої доби, 6 квітня, в районі проведення Операції об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів, один український воїн отримав поранення, несумісні з життям. Окрім цього, в районі Операції об’єднаних сил один військовослужбовець загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу у Facebook у середу.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", недалеко від н.п. Невельського противник відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік н.п. Пісків та Опитного найманці відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го і 120-го калібру, а також із великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Поблизу н.п. Авдіївки, Новоселівки Другої, Кам'янки і Гнутового найманці застосовували в бік позицій українських захисників стрілецьку зброю, автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля селища Новгородського ворог вів вогонь із мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і ручних протитанкових гранатометів, а неподалік населених пунктів Золотого-4 і Шумів - із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Поблизу селища Новотошківського ворог застосовував стрілецьку зброю.

У штабі зазначили, що українські бійці на обстріли відкривали у відповідь вогонь.

Окрім того, у штабі додали, що про факт порушення з боку найманців Українська сторона СЦКК повідомила представникам ОБСЄ.

"Станом на 7:00 ранку, 7 квітня, обстрілів із боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано", - повідомили в прес-центрі.

Джерело:

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА