11:11 07.04.2021

Глави НБУ, МВС та КМДА підписали меморандум про вирішення питання добудови житла "Аркади"

2 хв читати
Глави НБУ, МВС та КМДА підписали меморандум про вирішення питання добудови житла "Аркади"

 Глава Національного банку України Кирило Шевченко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Київської міської держадміністрації Віталій Кличко та інші підписали меморандум щодо вирішення соціального питання добудови та передачі квартир інвесторам ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах".

"Ми розробили і пропонуємо реальний алгоритм завершення будівництва об'єктів "Аркади" (...) Дорожня карта викладена в меморандумі, який підписали всі присутні сторони. Документ розробляли всі сторони. Це план реалізації, який дасть змогу людям нарешті отримати своє житло", - сказав Кличко під час прес-брифінгу в середу.

За його словами, згідно з меморандумом добудовувати ЖК "Еврика", "Патріотика" і "Патріотика на озерах" буде ТОВ "Столиця Груп", а контролювати його виконання буде вже створена дирекція з питань добудови ЖК.

Він додав, що добудова фінансуватиметься за рахунок дебіторських надходжень від Фонду фінансування будівництва групи компанії "Аркада" і коштів, які є на рахунках "Аркади", а також за рахунок продажу квартир і нежитлових приміщень комплексів. Участь у фінансуванні також візьмуть інвестори, які купували нерухомість у розстрочку і не встигли ще виплатити повну вартість житла.

Окрім цього, як фінансування також використовуватимуть кошти, які вдасться залучити з держбюджету за рахунок державного фінансування кредитів, зокрема під держгарантії.

Меморандум також підписали, глава СБУ Іван Баканов, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут та міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА