11:14 07.04.2021

Зеленський звільнив деяких послів у контексті планованої ротації - МЗС

2 хв читати
Зеленський звільнив деяких послів у контексті планованої ротації - МЗС

Звільнення українських послів в ОАЕ, Нідерландах, Бельгії і при ЄС, Іраку, Таїланді, Саудівській Аравії та відділенні ООН у Женеві відбулося в контексті планованої ротації, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"В українській дипломатичній службі керівники дипустанов працюють в одній країні, як правило, приблизно п'ять років. Частина зазначених послів перевищила термін роботи за кордоном у декілька разів", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Спікер зазначив, що рішення і про звільнення, і про призначення нових послів приймає президент України за поданням міністра закордонних справ. Така процедура була дотримана і в цьому випадку, наголосив він.

"У МЗС вдячні кожному послу за їх професіоналізм і зусилля щодо захисту національних інтересів, зміцнення відносин України і закордонних країн і міжнародних організацій. Вони залишаються частиною дипслужби і продовжать працювати на благо нашої держави", - додав Ніколенко.

6 квітня президент України Володимир Зеленський своїми указами звільнив посла України в Королівстві Нідерланди Всеволода Ченцова, посла в Бельгії, Люксембургу, представника України при Європейському союзі - Миколу Точицького, посла в Іраку - Віктора Недопаса, посла в Таїланді, Лаосі та М'янмі - Андрія Бешту, посла в Саудівській Аравії, Султанаті Оман і Єменській Республіці - Вадима Вахрушева. Відповідні укази №142/2021, №143/2021, №144/2021, №145/2021, №147/2021 розміщено на сайті глави держави від 6 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА