15:44 07.04.2021

Апеляційний суд залишив Семенченка під вартою

2 хв читати
Апеляційний суд залишив Семенченка під вартою

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про безальтернативний арешт колишнього народного депутата України Семена Семенченка, підозрюваного в причетності до створення незаконного воєнізованого збройного формування.

"Запобіжний захід - безальтернативне тримання під вартою – апеляційний суд залишив у силі", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в Офісі генпрокурора.

Раніше Печерський районний суд Києва обрав для Семенченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці без можливості внесення застави.

Як повідомлялося, 24 березня Служба безпеки України припинила діяльність незаконного збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки.

За даними слідства ГУ СБУ в м. Києва та Київській області, організаторами діяльності групи були колишній народний депутат України Семен Семенченко та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

У СБУ заявили, що після проведення низки експертиз та інших слідчих дій у рамках розслідування справи про створення НЗФ буде висунуто нові підозри.

Пояснюючи, що саме інкримінують колишньому народному депутатові України Семену Семенченку й агентові Національного антикоруційного бюро Євгену Шевченку, начальник Київського главку СБУ Олег Головаш розповів: "Семенченко у 2018 році спільно з Шевченком і за сприяння інших осіб, яких ми не розголошуємо на сьогодні, організували та здійснили реєстрацію на території однієї з іноземних держав приватної військової компанії".

Він уточнив, що СБУ інкримінує Семенченку "не факт створення і реєстрації ПВК на території іноземної держави, а той факт, що він створив на території України з 2018 року, очолював, забезпечував спорядженням разом із Шевченком незаконне військове формування (НВФ)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА