11:40 08.04.2021

В Ізраїлі згадують жертв Голокосту

2 хв читати
В Ізраїлі згадують жертв Голокосту

В Ізраїлі у четвер відбуваються траурні заходи, у країні згадують жертв Голокосту, повідомляє ізраїльський новинний портал newsru.co.il.

О 10:00 за місцевим часом в Ізраїлі прозвучала траурна сирена в пам'ять про жертв Голокосту. У цей момент щорічно життя у країні завмирає на дві хвилини. Пішоходи зупиняються на вулицях, автомобілісти - на дорогах. Вони виходять з машин і мовчки стоять поруч, щоб вшанувати пам'ять померлих євреїв.

Сирена також дала старт офіційним жалобним заходам. У меморіальному комплексі Яд-Вашем відбулася церемонія покладання траурних вінків. У ній беруть участь президент Реувен Рівлін, прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу, спікер Кнесету Ярів Левін, голова Верховного суду Естер Хают.

Об 11:00 у Кнесеті розпочалася церемонія "У кожної людини є ім'я", під час якої депутати зачитують імена жертв Голокосту.

Потім на 13:00 запланована поминальна молитва, а о 15:00 у віртуальному форматі відбудеться "Марш життя". О 17:00 у Яд-Вашемі відбудеться мітинг молодіжних ізраїльських рухів.

Минулого року церемонії відбувалися онлайн, цього року, завдяки тому, що Ізраїль вакцинував більшість населення, вони відбуваються традиційно.

Газета Times of Israel повідомляє, що за даними Центрального статистичного бюро, на кінець 2020 року в Ізраїлі проживало 179 тис. осіб, які пережили Голокост. Майже дві третини з них, або 64%, - вихідці з Європи, 11% - з Іраку, 16% - з Марокко, 4% - з Тунісу та по 2% - з Алжиру та Лівії. Приблизно 40% людей, які вижили, іммігрували до Ізраїлю до 1951 року, і понад третина - в останню хвилю імміграції у 1990-х роках із колишнього Радянського Союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА