14:42 08.04.2021

Єрмак закликав голову гуманітарної організації "Яхад - ін Унум" приєднатися до вшанування пам'яті Голокосту

2 хв читати
Єрмак закликав голову гуманітарної організації "Яхад - ін Унум" приєднатися до вшанування пам'яті Голокосту

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час зустрічі з президентом гуманітарної організації "Яхад - ін Унум" Патріком Дебуа закликав його приєднатися до діяльності керівництва України щодо увічнення пам'яті Голокосту, повідомляється на сайті глави Української держави.

"Для України дуже важлива ваша участь у діяльності з увічнення пам'яті Голокосту, який ви досліджуєте, та Бабиного Яру як символу "Голокосту від куль". Запрошуємо вас долучитися до нашої роботи", - наводить слова Єрмака прес-служба президента.

Керівник Офісу президента подякував Дебуа за діяльність у сфері дослідження Голокосту, а також за візит до України для участі у заходах, пов'язаних із Бабиним Яром. Також за словами Єрмака, "Україна активно закликає релігійних лідерів приєднатися до процесу досягнення миру на Донбасі".

Як повідомляється, священник Римо-католицької церкви Патрік Дебуа є президентом "Яхад - ін Унум", глобальної гуманітарної організації, яку він заснував у 2004 році і робота якої присвячена виявленню місць масових страт євреїв та ромів у Східній Європі під час Другої світової війни, боротьбі з антисемітизмом та вдосконаленню відносин між католиками та євреями.

Його дослідження лягли в основу книги "Голокост від куль: подорож священника задля розкриття правди про вбивство 1,5 мільйона євреїв", у якій він уперше задокументував убивство 1,5 мільйона євреїв в Україні під час Другої світової війни, базуючись на документах воєнного часу, інтерв’ю з місцевими жителями та застосуванні сучасної криміналістичної практики у дослідженні старовинних масових поховань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА