15:44 08.04.2021

Тимошенко: Наводити порядок у системі охорони здоров'я треба негайно, тому що кожен втрачений день - це життя людей

2 хв читати
Тимошенко: Наводити порядок у системі охорони здоров'я треба негайно, тому що кожен втрачений день - це життя людей

Представники партії "Батьківщина" отримують інформацію про реальну ситуацію в медичній галузі та проблеми, з якими Україна зіткнулася у період пандемії, спілкуючись із медиками на місцях, і мають намір запропонувати президенту конкретний план дій щодо виправлення критичної ситуації, сказала лідер політсили Юлія Тимошенко.

"Бажано, звісно, щоб прем'єр-міністр здійснював такі візити, щоб профільні міністри були тут, серед вас. Тому що в парламенті вони звітують, що все прекрасно, зарплати високі, всі задоволені. Я їжджу країною якраз для того, щоб розуміти реальну картину, і те, що я бачу - це просто страшно. Я хочу ініціювати зустріч із президентом і за пунктами йому розповісти, що відбувається і що треба робити", - сказала Тимошенко під час відвідування Сарненської центральної районної лікарні у Рівненській області.

За її словами, вже зараз потрібно переглянути бюджет, щоб збільшити фінансування медицини в усіх напрямах, а також зупинити розпочату реформу охорони здоров'я, яку політик називає руйнівною, і впровадити ефективну страхову медицину. "Впровадження страхової медицини надасть вчетверо більше фінансування для галузі. Для цього не потрібно багато часу, тим більше наша команда вже підготувала та внесла до парламенту ґрунтовний законопроект, у якому зібрано найкращий світовий досвід. Його ухвалення допоможе врятувати галузь", - переконана лідер "Батьківщини".

Тимошенко також зазначає, що негайного вирішення потребує питання оплати праці медиків у період підвищеного навантаження у зв'язку з третьою хвилею COVID-19, оскільки молодший і середній медичний персонал отримує мінімальну зарплату, що призводить до масового виїзду кваліфікованих працівників до сусідньої Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА