16:34 08.04.2021

Голова правління "МХП "Косюк продає свою яхту Асе за €119 млн

2 хв читати
Голова правління "МХП "Косюк продає свою яхту Асе за €119 млн

Голова правління агрохолдингу "МХП" Юрій Косюк виставив на продаж свою 85-метрову яхту Асе (Туз) за €119 млн, при цьому допоміжну 67-метрову яхту Garcon (Хлопчик) він продав на початку року невідомому покупцеві за € 24 млн , повідомило видання Forbes в четвер .

Судно Асе - плавучу п'ятипалубну віллу з загальним тоннажем 2,73 тис. тонн і максимальною швидкістю 31 км/год - побудовано в 2012 році на німецькій верфі Lurssen, що спеціалізується на створенні дорогих яхт за індивідуальними проектами. Яхта з вертолітним майданчиком, зонами для відпочинку, кінотеатром, нічною дискотекою, чайною кімнатою, баром, тренажерним залом може прийняти на борт десятьох гостей і 30 членів екіпажу.

За даними засновника порталу Yacht Harbour Дмитра Семенихіна, 80-85-метрові човни Lurssen - це оптимальне співвідношення розміру та якості, оскільки на таких яхтах є всі необхідні опції, а її утримання на рівні €8-9 млн на рік обходиться дешевше, ніж у 100-метрових яхт. Він уточнив, що здати в оренду таке судно можна за €750-800 тис. на тиждень.

Видання уточнило, що яхта Асе завжди ходила в супроводі Garсon, побудованої на голландській верфі Damen Shipyards за €25-30 млн. На 67-метровому судні, розрахованому на 21 пасажира та екіпаж із дев'ятьох осіб, можна припаркувати вертоліт і зберігати "іграшки" - водні мотоцикли, надувні човни, мотоцикли, каяки та байдарки. Завданням Garсon було діставатися раніше за основне судно до місць стоянки та бухт.

"Ми поважаємо особисте та сімейне життя Юрія Косюка й усіх співробітників. Нам невідомі подробиці приватного життя, і ми не отримували дозволу на поширення такої інформації у ЗМІ", - прокоментувала речник агрохолдингу Ірина Ванникова продаж яхт Косюком.

Forbes зазначило, що ця угода допоможе Косюку погасити борг перед власною компанією. У 2019 рада директорів "МХП" видала кредитну лінію до $80 млн компанії Косюка WTI Trading Limited, що володіє 59,7% акцій "МХП". За даними видання, Косюк протягом двох років брав різні суми в борг і частково погашав кредит, сумарно виплативши "МХП" $27,3 млн, а решту $67,4 млн засновник "МХП" має повернути до грудня 2021-го.

Як повідомлялося, агрохолдинг "МХП" у 2020 році отримав чистий збиток розміром $133 млн проти чистого прибутку $215 млн у 2019 році, переважно через курсові збитки розміром $204 млн, зумовлені річним ослабленням гривні на 16%.

Виручка компанії у 2020 році скоротилася на 7% - до $1,91 млрд. Його скоригована EBITDA і операційний прибуток знизилися на 7%, відповідно до $395 млн і $201 млн, а рентабельність продажу (EBITDA margin) збереглася на рівні 2019 року - 21%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА