18:16 08.04.2021

Молдовська влада уточнила режим надзвичайного стану у зв'язку з коронавірусом

2 хв читати
Молдовська влада уточнила режим надзвичайного стану у зв'язку з коронавірусом

Комісія з надзвичайного стану при уряді Молдови внесла зміни в режим надзвичайного стану, який діє в республіці в період з 1 квітня до 30 травня.

В. о. прем'єр-міністра Ауреліу Чокой, який очолює комісію, вибачився перед громадянами за деякі попередні рішення, наголосивши, що було анульовано повну заборону на прогулянки в парках, перебування на спортивних майданчиках і в зонах відпочинку.

"Цей пункт замінено положенням такого змісту – заборонено перебування в громадських місцях (ліси, парки, алеї, пляжі, зони відпочинку) в групах більше ніж три людини, за винятком членів однієї сім'ї", – сказав Чокой.

За його словами, комісія також вжила низку заходів, спрямованих на підтримку населення та економічних агентів у період надзвичайного стану.

"Буде доповнено список компенсованих ліків для пацієнтів з легкою формою COVID-19, які проходять лікування вдома. Компенсація вартості ліків сягатиме 100% як для застрахованих, так і не застрахованих громадян", – сказав Чокой.

Він зазначив також, що передбачається розробити механізм доставки додому ліків пацієнтам з COVID-19.

"Крім того, підтримку бізнесу у вигляді субвенцій ставок за кредитами продовжено до 31 травня. Також до 31 травня діє механізм відшкодування ПДВ", – заявив Чокой.

Комісія також дозволила проводити спортивні тренування членів національних збірних для підготовки до участі в міжнародних змаганнях, а також змагання спортивних федерацій – просто неба, без глядачів. Дозволено також проходження практики студентам і учням професійно-технічних училищ випускних курсів.

Як повідомлялося, минулого тижня парламент Молдови ухвалив рішення про введення на всій території республіки надзвичайного стану на період з 1 квітня до 30 травня. Згідно з ухваленим рішенням, комісія з надзвичайного стану затвердила низку нових обмежень, які набули чинності з 3 квітня.

Зокрема, пересування громадян у містах Кишинів і Бєльці заборонено в період з 23.00 до 5.00. На період НС заборонені також будь-які урочистості, зокрема офіційні церемонії реєстрації шлюбу або реєстрації новонароджених. Реєстрацію мають проводити в Бюро записів актів цивільного стану, без урочистостей, тільки в присутності нареченого і нареченої. Особи, що перебувають у громадських місцях, повинні мати з собою собі посвідчення особи. Заборонено проводити мітинги, збори та інші масові акції. Всі навчальні заклади перейшли на навчання в режимі онлайн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА