22:21 08.04.2021

Жовква обговорив з дипрадником президента Греції розвиток двостороннього політичного діалогу

2 хв читати
Жовква обговорив з дипрадником президента Греції розвиток двостороннього політичного діалогу

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква обговорив з дипломатичним радником президента Грецької Республіки Майєю Солому ситуацію на Донбасі і вакцинацію українців, повідомляється на сайті Офісу президента України.

Жовква розповів співрозмовниці про ескалацію безпекової ситуації на сході України на тлі збільшення присутності російських військ уздовж українських кордонів. Він подякував за незмінну підтримку Грецією суверенітету й територіальної цілісності України і відзначив важливість солідарності партнерів у НАТО і ЄС з нашою державою в умовах загострення агресивних дій РФ.

Співрозмовники обговорили підсумки телефонної розмови президентів України та Греції, яка відбулася в лютому, і подальші кроки для розвитку двостороннього політичного діалогу на вищому рівні.

Заступник керівника Офісу президента підтвердив запрошення президенту Греції Катеріні Сакелларопулу відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи і заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності нашої країни. У контексті обговорення підготовки до саміту Кримської платформи було наголошено на важливості збереження теми деокупації Криму в порядку денному міжнародної спільноти.

Жовква висловив вітання з нагоди 200-ї річниці Грецької революції. Було відзначено, що історія Грецької революції тісно пов'язана з Україною, зокрема з містом Одесою, де була створена національно-визвольна організація "Філікі Етерія".

Співрозмовники обмінялися думками щодо епідемічної ситуації та перебігу вакцинації в Україні та Греції. Майя Солому погодилася з важливістю прискорення доступу східноєвропейських партнерів ЄС до сертифікованих вакцин, зокрема в межах механізму COVAX.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА