23:12 08.04.2021

Заступник голови ОП: Після відновлення в квітні поставок в Україну вакцин проти Covid-19 кількість вакцинацій населення зросте в десятки разів

2 хв читати
Заступник голови ОП: Після відновлення в квітні поставок в Україну вакцин проти Covid-19 кількість вакцинацій населення зросте в десятки разів

Заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко заявив про можливість збільшення кількості вакцинацій населення в десятки разів після поставок у квітні в Україну вакцин у рамках міжнародної ініціативи "COVAX", а також додаткових партій індійської вакцини "Covishield" і китайської "Sinovac".

"Ми вже побудували систему...працюють мобільні групи, ми підключили минулого тижня стаціонарні пункти вакцинації, які можуть дійсно робити в десятки разів більше вакцинацій на добу. Таких повільних темпів вакцинації в Україні у подальшому не буде. Вони були обумовлені тим, що нам було недостатньо кількості вступників з-за кордону вакцин", - заявив Тимошенко в ефірі радіо "Новий час".

"Ми показали за 2 тижні, що ми можемо з кількості 1 тис. вакцин (на добу - ІФ) робити 20 тис. Далі нам вже необхідні поставки (вакцин - ІФ). Ми будемо з 20 тис. збільшувати до 40 тис.", - додав він.

За словами Тимошенка, "очікуються поставки вакцин за контрактами, підписаними з виробниками в рамках міжнародної ініціативи "COVAX", а також додаткової партії індійської вакцини "Covishield" і китайської "Sinovac".

"Терміни дійсно трохи зсуваються, але у квітні у нас будуть поставки, дуже сподіваємося на це", - зазначив заступник керівника Офісу президента.

Він також зазначив, що "якщо план вакцинації не буде виконано, то відповідальність лежатиме на міністрі охорони здоров'я та Кабінеті міністрів України".

Як повідомлялося, 6 квітня Володимир Зеленський заявив про укладення контракту з корпорацією "Pfizer" на поставку в Україну 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Перші партії зазначеної вакцини будуть орієнтовно поставлені в найближчі місяці, інші протягом 2021 року.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА