07:18 09.04.2021

Два центри вакцинації Johnson & Johnson закриті у США через побічні реакції на вакцину

2 хв читати
Два центри вакцинації Johnson & Johnson закриті у США через побічні реакції на вакцину

Два місця масової вакцинації в Північній Кароліні і Колорадо тимчасово закрилися на цьому тижні після того, як деякі люди відчули несприятливі наслідки після отримання уколу Johnson & Johnson, повідомляє газета Wall Street Journal.

У штаті Північна Кароліна вакцинація була припинена в четвер після того, як побічні реакції були виявлені у 18 осіб. За словами чиновників охорони здоров'я округу Вейк, чотири людини були доставлені в місцеві лікарні для обстеження.

До припинення діяльності центру було всього вакциновано понад 2,3 тис. осіб.

Влада округу заявила, що рішення було прийнято спільно з Департаментом охорони здоров'я та соціальних служб Північної Кароліни з метою обережності після консультацій з Johnson & Johnson.

У штаті Колорадо місце масової вакцинації було тимчасово закрито у середу після того, як у 11 осіб виникли побічні реакції.

Двоє людей були доставлені до найближчої лікарні через обережність.

Побічні реакції були зареєстровані всього у 0,62% з усіх вакцинованих в Колорадо.

Серед побічних реакцій відзначалися нудота і запаморочення.

Представник Johnson & Johnson заявив, що компанія ретельно розглядає будь-які повідомлення про небажані явища у людей, які отримали їх вакцину.

Близько 66 млн осіб в США - одна п'ята частина населення країни - повністю щеплена від коронавірусу, свідчать дані Центрів США з контролю і профілактики захворювань (CDC), оголошені в четвер.

Також, близько 112 млн осіб отримали першу дозу тих вакцин, які вимагають введення двох доз препарату, зазначається в повідомленні CDC.

США використовують вакцини Moderna і BioNTech/Pfizer, які вимагають двох доз, а також Johnson & Johnson, яка стає повністю ефективною після введення однієї дози.

Препарат BioNTech/Pfizer дозволений для вакцинації людей старше 16 років, у той час як інші можуть бути використані тільки для людей старше 18 років.

Президент США Джо Байден пообіцяв забезпечити достатню кількість вакцин для всього дорослого населення країни до кінця травня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА