07:36 09.04.2021

Американські санкції проти РФ слід чекати не раніше наступного тижня

2 хв читати
Американські санкції проти РФ слід чекати не раніше наступного тижня

США оголосять про санкції проти РФ не раніше наступного тижня, заявила в п'ятницю прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Вона відповіла ствердно на запитання журналіста про те, чи можна виключати варіант з оголошенням санкцій вже на цьому тижні.

На питання про те, чи виключає вона санкції і на наступному тижні, Псакі відповіла: "Там я вже нічого виключати не буду".

Також Псакі наголосила, що Вашингтон вважає правильним вживати ті заходи, які дійсно можуть змінити поведінку тієї чи іншої країни.

"Нам не слід вживати заходів, поки ми не будемо впевнені, що дійсно може негайно змінити їх поведінку. Це не те, як ми бачимо зовнішню політику", - заявила Псакі, відповідаючи на питання журналіста про вплив заходів США на російське керівництво.

Вона нагадала, що для завершення роботи над заходами на дії Росії у будь-якому випадку будуть потрібні "тижні, а не місяці".

Раніше цього тижня агентство Bloomberg повідомляло з посиланням на джерела, що адміністрація США завершила аналіз даних про передбачувані ворожі дії РФ і тепер готує заходи у відповідь.

За його даними, може йтися про санкції і про висилку "співробітників розвідки, що працюють під дипломатичним прикриттям".

Bloomberg наголошувало, що, можливо, санкції торкнуться людей, близьких до російського керівництва, а також структур, які, на думку США, стосуються спроб втрутитися в американські вибори.

"Байдену і його провідним помічникам тепер потрібно визначити, наскільки жорстко вони мають покарати Росію, враховуючи, що водночас вони сподіваються на допомогу Москви щодо іранського ядерного досьє, боротьби проти кліматичних змін. Також США прагнуть відновити переговори на тему контролю над озброєннями", - зазначало агентство.

Ці дії адміністрації США стануть підсумком огляду, який Джо Байден наказав провести у свій перший день на посаді президента. Аналіз проводився за чотирма напрямами: передбачуване втручання Росії у вибори в США, повідомлення про приписувані Росії винагороди за напади на американських солдатів в Афганістані, кібератака на SolarWinds і ситуація з опозиціонером Олексієм Навальним.

США оголосили про санкції проти російських офіційних осіб у зв'язку з ситуацією з Навальним минулого місяця, але досі утримувалися від дій за трьома іншими пунктами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА