08:11 09.04.2021

Велика Британія у травні визначиться з відновленням зарубіжних поїздок

2 хв читати
Велика Британія у травні визначиться з відновленням зарубіжних поїздок

Британська влада на початку травня ухвалить рішення про відновлення зарубіжних поїздок з 17 травня поточного року, повідомила урядова цільова група з питань подорожей.

Усі країни світу будуть розподілені на три групи: "червону", "бурштинову" і "зелену", відповідно до ризиків і рівня поширення в них коронавірусу, зокрема, з урахуванням варіантів вірусу, що викликають занепокоєння  і відсотка населення, яке вакцинувалося.

Відповідно до цієї нової системи, такі нинішні обмеження, як готельний карантин, домашній карантин і обов'язкові тести на COVID-19, будуть застосовуватися залежно від того, з якої категорії країни прибув пасажир. У повідомленні групи йдеться, що вона працює з туристичною індустрією і приватними постачальниками тестів на COVID-19, щоб знизити вартість поїздок для британської громадськості.

"Це може включати в себе більш дешеві тести, використовувані при поверненні відпочивальників додому", - наголошується в заяві.

Згідно з чинними правилами, безкоштовне тестування, яке надається Національною службою охорони здоров'я, недоступне для зарубіжних мандрівників, це означає, що пасажири повинні звертатися до приватних постачальників тестів, які стягують за них високу плату. Британія поступово виходить з суворої зимової ізоляції, викликаної різким сплеском зараження і смертей від COVID-19. Наразі міжнародні поїздки заборонені, винятком є ​​особливі обставини, визначені урядом. Одним із головних пріоритетів уряду є запобігання нанесення шкоди національної програми вакцинації через потрапляння в країну стійких до вакцин варіантів коронавірусу з-за кордону.

"Правила, оголошені сьогодні, допоможуть нам знову відкрити подорожі безпечно і стійко, забезпечити захист наших з працею завойованих досягнень у сфері впровадження вакцин і забезпечити спокій як пасажирам, так і промисловості, коли ми знову почнемо здійснювати поїздки за кордон", - сказав журналістам міністр транспорту країни Грант Шеппс.

Дотепер понад 31,8 млн осіб у Сполученому Королівстві отримали принаймні одну дозу вакцини, 6,1 млн - дві дози. Кампанія вакцинації в Великій Британії визнається однією з найбільш швидких у світі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА