09:46 09.04.2021

ВАКС відправив викритого у хабарі брата голови ОАСК Зонтова під арешт

2 хв читати
ВАКС відправив викритого у хабарі брата голови ОАСК Зонтова під арешт

У ніч на п'ятницю Вищий антикорупційний суд відправив адвоката, і за сумісництвом співробітника Служби зовнішньої розвідки та брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка, Юрія Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави у 35 млн 185 тис. грн.

Судове засідання транслювалося в YouTube.

Прокурори просили застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави - 70 млн грн. Зі свого боку захист просив у клопотанні відмовити, апелюючи тим, що Зонтов не переховуватиметься від слідства.

Сам Зонтов зазначив, що його річна зарплата становить 400 тис. грн, і суму застави й "близько не можна порівняти" з його доходами.

Раніше детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили двох адвокатів на хабарництві. За інформацією НАБУ, один із них "є близьким родичем голови ОАСК".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомляє вранці у п'ятницю, не називаючи імені підозрюваного, що в разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені процесуальні обов'язки, зокрема прибувати до детектива, у провадженні якого перебуває кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не залишати м. Київ без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурору, детективу чи суду про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет).

Наразі триває обрання запобіжного заходу іншому адвокату - другому підозрюваному у зазначеній справі.

Як повідомлялося раніше, за версією слідства, адвокати Зонтов та Юрій Донець на початку 2021 року працювали зі страховою компанією "АКС Кепітал". Тоді фірма, інтереси якої у суді представляв Донець, подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби.

Адвокатів "здав" правоохоронцям ліквідатор "АКС Кепітал" Коваленко, якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась. Слідство вважає, що Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за $100 тис. організувати рішення на користь страхової компанії.

Після цього адвокат залучив Зонтова через його родинні зв'язки з головою ОАСК. У січні 2021 року Коваленко написав заяву до НАБУ про підбурювання до дачі хабара. 25 березня Коваленко передав Донцю перший транш у розмірі $10 тис. 29 березня Коваленку сказали, що з суддею остаточно домовилися про рішення і до 5 квітня їй треба передати залишок хабара.

У НАБУ стверджують, що з $90 тис., які Коваленко 5 квітня передав Донцю, $10 тис. адвокат залишив собі. Другому фігуранту справи про передачу хабара продовжать обирати запобіжний захід у п'ятницю вранці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

19 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день здійснили 50 обстрілів прикордоння Сумської області

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА