14:05 09.04.2021

СММ ОБСЄ не змогла визначити, від вибуху якого боєприпасу загинув 5-річний хлопчик в окупованому селищі Олександрівське

2 хв читати
СММ ОБСЄ не змогла визначити, від вибуху якого боєприпасу загинув 5-річний хлопчик в окупованому селищі Олександрівське

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) не змогла визначити тип боєприпасу, через вибух якого 2 квітня загинув 5-річний хлопчик у тимчасово не підконтрольному уряду України селищі Олександрівське, розташованому за 47 км на північний схід від Донецька й за 14 км на південь від лінії зіткнення.

"СММ не змогла визначити тип боєприпасу, через який утворилася воронка. Вона оцінила всі вищезгадані пошкодження як нещодавні і, ймовірно, спричинені осколками", - йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 7 квітня.

У документі зазначається, що 7 квітня в Єнакієвому батьки хлопчика показали СММ медичну довідку, в якій зазначено, що хлопчик помер 2 квітня через травми внаслідок вибуху та численних осколкових поранень.

Також СММ побувала в будинку, який відвідував хлопчик. Зазначається, що спостерігачі побачили там воронку, численні отвори в головних воротах і дерев'яному сараї, у двох металевих резервуарах для води та в дерев'яній огорожі, що оточує сад. Було виявлено численні отвори в стінах будинку та вхідних металевих дверях, розбиті вікна, отвір у стелі кухні й у вітальні.

Бабуся хлопчика також розповіла СММ про поранення внаслідок вибуху.

Як повідомлялося, в Міністерстві закордонних справ України спростували поширювану російськими ЗМІ інформацію про загибель дитини на не підконтрольній українському уряду частині Донецької області нібито внаслідок удару безпілотника Збройних сил України в смт Олександрівське. "Stopfake спростував цей фейк. Свідки заявили про нещасний випадок: дитина загинула від вибуху міни, яку знайшла у гаражі. Крім того, Олександрівське розташоване на відстані 30 км від українських позицій. Жоден безпілотник ЗСУ просто не зможе туди долетіти", - написав спікер МЗС України Олег Ніколенко у Facebook у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА