16:35 09.04.2021

Радник керівника ОП: Україна та країни-партнери контролюють ситуацію з нарощуванням російського військового контингенту поблизу українських кордонів

1 хв читати
Радник керівника ОП: Україна та країни-партнери контролюють ситуацію з нарощуванням російського військового контингенту поблизу українських кордонів

Ситуація з нарощуванням російського військового контингенту поблизу українських кордонів перебуває під контролем, Україна спільно з міжнародними партнерами опрацьовує протоколи реагування, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Українській стороні ризики абсолютно зрозумілі. Ілюзій ніхто не має. Активно опрацьовуються різні протоколи реагування разом із зовнішніми партнерами. Дипломатичні, контрпропагандистські зокрема. До речі, наші глобальні партнери також позбулися останніх ілюзій щодо мотивацій (і дій - ІФ) РФ... Так чи інакше, ситуація контролюється...", - написав Подоляк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, стягуванням військової техніки й ударного угруповання до українських кордонів Росія одночасно намагається відвернути увагу своїх громадян від внутрішніх проблем та змусити Україну сісти за стіл переговорів на російських умовах.

"Різко втративши поле для маневру на глобальному ринку; частково програвши в Сирії, Лівії, Нагірному Карабаху; не зумівши дотиснути Європу в частині обов'язкового домінування російського газу, отримавши (вербальну відсіч - ІФ) від нової американської адміністрації, росіяни вирішили "поістерити" на Донбасі. Адже це найзручніший майданчик для будь-яких погроз. Щоб у результаті повернутися за стіл переговорів на своїх умовах - "або як ми сказали, або "бійка", - підсумував радник керівника Офісу президента України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА