17:14 09.04.2021

Тепла сонячна погода повертається в Україну на вихідні і початку тижня

3 хв читати
Тепла сонячна погода повертається в Україну на вихідні і початку тижня

На зміну холодному фронту прийшло тепло, +14 ...+17 °С майже по всій Україні. Після потепління можливо нове похолодання: у погоди все, як у звичайному житті людини, успішні періоди перемежаються з не дуже успішними.

У вихідні буде комфортна погода для корисних прогулянок, але перебувати під яскравими весняними променями можна тільки в спеціальному спорядженні: сонцезахисні окуляри або кепка від сонця. Для захисту від активного сонця потрібні правильні окуляри, вибрати їх легко, посвітивши ультрафіолетовим ліхтариком на лінзи - вони не повинні пропускати ультрафіолет.

Єдиний регіон, де температура буде нижча за середню по Україні - Крим. Так, в Криму вночі 0...-1 °С, на південному узбережжі до -2 °С. Вдень в неділю і понеділок +7...+10 °С.

На Заході України починаючи з суботи температура буде впевнено рости: нічна в суботу +2 °С, у неділю +5 °С, в понеділок +6 °С; денна: в суботу до +13 °С, у неділю та понеділок до +16 °С. У вихідні буде переважно сонячно, без опадів, але вже в понеділок на небі з'явиться невелика хмарність.

Навіть у високогір'ї Карпат значно потеплішає до понеділка. Якщо в суботу та неділю в цьому регіоні ще мінусові значення нічної температури, то вже в понеділок вночі 0...+2 °С, вдень +11...+12 °С.

У Львові у вихідні вдень буде ясне небо, можлива невелика хмарність, вітер помірний північний, північно-західний. На початку тижня температура вдень підвищиться до +16 градусів, день мине без опадів, максимальна вологість повітря 76%.

У південному регіоні країни зберігається весняна тенденція підвищення нічної температури: з суботи по понеділок від 0 до +8. Вдень повільне підвищення температури повітря: від +12 °С в суботу до +15 °С в понеділок. Тільки у Запорізькій області в понеділок очікується до +18 °С. У Херсонській області на початку тижня можуть бути дощі.

На сході України у вихідні нічна температура до +5 °С. Вдень у Донецькій та Луганській областях у неділю очікуються дощі, температура повітря +12 ...+13 °С. У Харківській і Дніпропетровській областях дощі малоймовірні, у вихідні вдень до +14 °С. За прогнозом Синоптика в понеділок у східному регіоні мінлива хмарність, температура підніметься до +17 ...+21 °С.

У центральній та північній частині України у вихідні буде ясна погода, вдень в суботу до +12 ...+13 °С, у неділю +14...+15 °С. А вже в понеділок з'являться хмари, але в цей день обійдеться без дощу. Температура повітря на початку тижня вночі +4...+7 °С, вдень до +17 °С.

У столиці України вихідні порадують весняним сонцем, комфортною температурою повітря вдень до +15 °С, ясним небом. До вечора понеділка можлива хмарність, слабкий східний, північно-східний вітер, вологість повітря до 80%. Температура води в Дніпрі +6 °С.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА