17:55 09.04.2021

За одного із затриманих за підозрою в хабарництві адвокатів внесено заставу - ВАКС

2 хв читати
За одного із затриманих за підозрою в хабарництві адвокатів внесено заставу - ВАКС

Заставу в сумі майже 3 млн грн внесено як альтернативу арешту одному з адвокатів, викритих у хабарництві, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Вищому антикорупційному суді (ВАКС).

"За одного з адвокатів внесли сьогодні заставу в повному обсязі, ми видали документ про внесення застави, яку буде передано в орган, який виконує рішення суду", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ВАКС.

Як стало відомо, заставу внесено в сумі 2,95 млн грн за Юрія Донця.

Як повідомлялося, в ніч на п'ятницю ВАКС обрав запобіжний захід адвокату Юрію Зонтову, який є братом голови Окружного адмінсуду Павла Вовка, у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 35 млн 185 тис. грн.

Пізніше ВАКС обрав запобіжний захід другому адвокату, затриманому за підозрою в хабарництві, - Юрію Донцю - тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн 951 тис. грн.

Адвокатів підозрюють у підбурюванні до надання неправомірної вигоди в сумі $100 тис. за вирішення питання з ухваленням рішення у справі, яку слухають в Окружному адміністративному суді Києва (ОАСК).

"Адвокати за $100 тис. обіцяли "вирішити" питання з винесенням рішення у справі, яку слухають в Окружному адміністративному суді Києва. Їх було викрито 6 квітня 2021 року. Під час обшуків було виявлено предмети, зовні схожі на антикваріат, документи на ім'я голови ОАСК та його близького родича, грошові кошти у сумі понад $3,7 млн, EUR840 тис., 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів", - повідомляли в САП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА