20:06 09.04.2021

На Трухановому острові демонтують самовільно встановлений огороджувальний паркан

2 хв читати
На Трухановому острові демонтують самовільно встановлений огороджувальний паркан

Національна поліція України в п'ятницю, 9 квітня, з 11:00 проводить слідчі дії на території Труханового острова в Києві в рамках розслідування справи про самовільне захоплення земельної ділянки.

"Під час проведення огляду території, будівель та споруд, які на ній розміщені, співробітники столичного благоустрою демонтують самоправно встановлений огороджувальний паркан. В подальшому всі споруди, які незаконно збудували, підлягають знесення, а самовільно зайнята ділянка має бути повернута до муніципальної власності Києва", - повідомляє прес-служба Нацполіції.

За попередньо отриманими даними, ділянка на Трухановому острові площею 1 га була незаконно захоплена, після чого на ній була облаштована база для однієї з охоронних фірм. При цьому по периметру ділянки звели паркан уздовж прибережно-захисної смуги, тим самим заблокувавши громадянам вільний доступ на територію острова і до берегової лінії.

Як встановило слідство, органи місцевого самоврядування не приймали жодних рішень про передачу цієї земельної ділянки у власність або оренду. Крім того, не видавалися і не реєструвалися документи, які надають право на виконання підготовчих, будівельних робіт і підтверджують готовність до експлуатації об'єктів будівництва на цій ділянці.

Крім того, територія Труханового острова має статус ландшафтного заказника місцевого значення і охороняється законом.

Об'єкт оглядають слідчі поліції Києва, співробітники управління стратегічних розслідувань в Києві Нацполіції і співробітники місцевої прокуратури за участю фахівців Київської міськдержадміністрації, екоінспекції та Держгеокадастру.

Зазначається, що огляд цієї території відбувається в рамках досудового розслідування за постановою судді Подільського районного суду міста Києва. Проведення даної слідчої дії необхідно для збору повної доказової бази в кримінальному провадженні. Всі процесуальні дії проводяться за погодженням з Подільською окружною прокуратурою міста Києва.

Як уточнив агентству інформоване джерело, фірму, яка проходить у справі про самовільне захоплення земельної ділянки, пов'язують з народним депутатом (фракція "Опозиційна платформа - За життя") Віктором Медведчуком.

За даними ЗМІ, йдеться про охоронну фірму "Шторм", яка займається охороною лідерів партії "ОПЗЖ".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА