21:07 09.04.2021

Pfizer і BioNTech подали заявку на дозвіл прищеплювати їх вакциною в США підлітків 12-15 років

2 хв читати
Pfizer і BioNTech подали заявку на дозвіл прищеплювати їх вакциною в США підлітків 12-15 років

Американська компанія Pfizer і німецька BioNTech направили заявку в наглядові відомства США з метою розширити застосування вакцини Pfizer-BioNTech проти коронавірусу COVID-19 на осіб віком 12-15 років.

"Pfizer і BioNTech запросили поправки в дозвіл на екстрене використання в США вакцини Pfizer-BioNTech з метою розширити її застосування для підлітків від 12 до 15 років. Компанії найближчими днями планують запросити аналогічні постанови регулюючих органів інших країн у всьому світі", - йдеться в заяві компаній.

Згідно із заявою, їх запит ґрунтується на результатах клінічних випробувань препарату за участю осіб 12-15 років - з ознаками COVID-19 і без, йдеться "про 100% ефективності і про швидку імунну відповідь після вакцинації препаратом від COVID-19".

Зазначається, що випробовувані добре переносили побічні реакції від введення препарату, до того ж спостерігалися ті самі ефекти, що і під час випробувань за участю осіб 16-25 років. Крім того, всі учасники продовжать залишатися об'єктом спостереження фахівців упродовж двох років після введення другої дози препарату.

"Ці заявки є вкрай важливим кроком у нинішніх зусиллях Pfizer і BioNTech підтримати заходи урядів (різних країн - ІФ) з розширення вакцинації у глобальних масштабах", - йдеться в прес-релізі.

До цього компанії вже повідомляли, що вакцина показала 100% ефективності у запобіганні коронавірусної інфекції у підлітків віком 12-15 років. Крім того, вакцину "добре переносять" люди цієї вікової групи.

На початку квітня Pfizer і BioNTech оголосили, що їх вакцина від COVID-19 ефективна на 91,3% у період як мінімум до шести місяців після введення другої дози препарату. У документі Pfizer зазначалося, що вакцина також показала стовідсоткову ефективність проти південноафриканського штаму коронавірусу.

У BioNTech додали, що наразі компанії також проводять клінічні випробування вакцини серед дітей віком від шести місяців до 11 років. Вже стартували випробування вакцини на групі дітей від п'яти до 11 років. Тестування препарату на дітях двох-п'яти років планується почати теж.

Вакцина розробки Pfizer і BioNTech першою отримала схвалення в США і ЄС. Її ефективність у запобіганні захворювання COVID-19 за тиждень після дводозової вакцинації оцінюють у 95%. За даними BioNTech, ефективність препарату через два тижні після введення другої дози ще вища - 97%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА