21:27 09.04.2021

Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 19 березня про санкції проти Януковича, Азарова і ще 25 фізичних осіб

2 хв читати
Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 19 березня про санкції проти Януковича, Азарова і ще 25 фізичних осіб

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про економічні санкції стосовно низки юридичних і фізичних осіб, зокрема колишніх високопоставлених українських чиновників, включно з екс-президентом Віктором Януковичем і екс-прем'єром Миколою Азаровим.

"Ввести в дію рішення РНБО від 19 березня 2021 року "Про застосування та внесення змін у персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)" (додається). Контроль над виконанням рішення РНБО...покласти на секретаря РНБО", - йдеться в тексті відповідного указу №151/2021 від 9 квітня, опублікованого на сайті глави Української держави.

Відповідно до опублікованого додатка до рішення РНБО, безстрокові санкції вводяться проти 27 фізичних осіб, громадян України та РФ, включно Януковича, Азарова, народного депутата України 5-7 скликань Вадима Колесніченка, екс-глави парламенту Автономної республіки Крим Володимира Костянтинова, самопроголошеного "голови" Криму Сергія Аксьонова, депутатів Держдуми РФ Костянтина Затуліна та Наталії Поклонської, олігарха Сергія Курченка, екс-командира полку міліції особливого призначення "Беркут" Сергія Кусюка, екс-міністрів оборони України Павла Лебедєва та Дмитра Саламатіна, глави т.зв. "ЛНР", Леоніда Пасічника, екс-генпрокурора України Віктора Пшонки, екс-глави Національного банку України Ігоря Соркіна, екс-міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.

Також терміном на три роки вводяться санкції у вигляді блокування активів проти трьох юридичних осіб: "Endless Moonlight Limited" та "Trading Field Limited", зареєстрованих в Гонконгу (КНР), а також ТОВ "ІСС-Софт", зареєстрованого в Москві (РФ).

Як повідомлялося, 19 березня РНБО ввела економічні санкції стосовно низки колишніх високопоставлених посадових осіб і осіб, які сприяють зміцненню окупаційного режиму в Криму і на Донбасі. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Україна ввела максимальний обсяг санкцій, передбачених чинним законодавством. У СБУ повідомили, що в 2014 році ці посадові особи сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на "референдумі" в Криму.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА