07:16 10.04.2021

Відправка бойових кораблів США в Чорне море є стандартною операцією

2 хв читати
Відправка бойових кораблів США в Чорне море є стандартною операцією

Відправлення кораблів ВМС США в Чорне море є регулярною операцією, які зазвичай координуються з Анкарою в рамках конвенції Монтре, заявив у п'ятницю представник Пентагону Джон Кірбі.

"Ми регулярно організовуємо операції в Чорному морі. Ми нещодавно відправили туди кораблі. Це не є чимось новим", - сказав Кірбі під час брифінгу.

"Ми ясно координуємо входження в Чорне море відповідно до конвенції Монтре з Туреччиною", - наголосив представник Пентагону.

За словами Кірбі, США "використовують авіацію, флот, працюють там всюди, де це дозволяє міжнародне право".

Представник Пентагону заявив, що не збирається говорити про "майбутні операції" в Чорному морі і не буде "підтверджувати інформацію турецьких ЗМІ" про відправку кораблів ВМС США в Чорне море наступного тижня.

Також, говорячи про пересування Росії поблизу України, Кірбі заявив, що Вашингтон "хоче більшої ясності" в тому, що стосується намірів Москви.

"Ми хочемо, щоб російська сторона була більш транспарентна в питанні нарощування військової потужності в Криму, а також уздовж східного кордону України. Це не зовсім ясно", - сказав представник Пентагону.

"Ми не віримо, що це сприяє стабільності і безпеці в регіоні", - додав він.

Раніше в п'ятницю канал NTV з посиланням на МЗС Туреччини повідомив, що США повідомили турецьку владу про відправку двох бойових кораблів в Чорне море наступного тижня.

"Нас повідомили дипломатичними каналами про те, що два кораблі ВМС США вийдуть в Чорне море відповідно до конвенції Монтре", - цитує канал заяву турецького міністерства.

Зазначається, що кораблі, як очікується, пробудуть у Чорному морі до 4 травня.

У четвер представник Пентагону заявив CNN, що Вашингтон розглядає можливість відправки найближчими тижнями військових кораблів в Чорне море на тлі посилення присутності російських військ на кордоні з Україною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА